30 Mart 2016 Çarşamba

NİSAN AYINDA VİZYONDA İZLENMESİ GEREKEN FİLMLER

Vizyon takviminde bir değişiklik olmadığı müddetçe son zamanların en kalabalık vizyon aylarından birine(51 film) tanık olacağımız Nisan ayında, gerek sezonun iddialı komedilerini-gerek ise festivallerde büyük beğeni toplamış filmleri izleyebileceğiz. Naçizane, sizler için bu vizyon takvimi arasından vizyonda kaçırılmaması gereken 11 film belirledim, keyifli okumalar.

*Suikastçı, Ölümcül Oyun, Kor ve Yemekteydik ve Karar Verdim filmlerinin konu bilgileri Başka Sinema'nın resmi sitesinden alınmıştır.

1-Yeniden Başla

Karısını trajik bir araba kazasında kaybeden bankacı Davis Mitchell'in hayatı bir gün parasını kaptırdığı otomatı üreten şirkete yazdığı mektupla değişir. Yazdığı mektuba şirketin müşteri temsilcisi Karen Mareno cevap verir ve iyiden iyiye aralarında bir mektup arkadaşlığı başlamış olur...

Vizyon Tarihi: 8 Nisan 2016
Yönetmen: Jean-Marc Vallêe
Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Naomi Watts, Chris Cooper, Judah Lewis...
Tür: Dram
Süre: 100 dakika
Ülke: ABD
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız. 


2-Yeni Ahit

Haugesund Film Festivali'nde İzleyici ödülünü kazanan Yeni Ahit filmi; Brüksel'de bir apartmanda yaşayan, huysuz adamın, tanrının, hikayesine odaklanıyor... Karısına ve kızına çok kötü davranan adama karşı kızı Ea'nın bir gün tahammülü kalmaz ve herkese öleceği günü SMS yoluyla bildirir... İlginç hikaye başlar ve film der ki:
''Tanrı yaşıyor, hem de Brüksel'de bir apartmanda.''

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016
Yönetmen: Jaco van Dormael
Oyuncular: Benoit Poelvoorde, Yolande Moreau, Catherine Deneuve, Pili Groyne...
Tür: Komedi, Fantastik
Süre: 113 dakika
Ülke: Belçika, Fransa, Lüksemburg...
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız. 


3-Ölümcül Oyun

Gösterildiği her yerde sansasyona dönüşen, filmi izlerken bayılan izleyicilerin hikayeleri ile şöhreti kulaktan kulağa yayılan Ölümcül Oyun; 9 yaşındaki ikizler Lukas ve Elias’ın hikayesini anlatıyor. İkizler, estetik bir operasyon geçirdikten sonra yüzü bandajlı bir şekilde eve dönen annelerinin gerçek anneleri olup olmadığından şüphelenmeye başlar. Ancak kasabadan uzakta, ormanlık bir alanda olan evlerinde onlara yardım edecek kimse yoktur.


Vizyon Tarihi: 8 Nisan 2016
Yönetmen(ler): Severin Fiala, Veronika Franz
Oyuncular: Susanne Wuest, Lukas Schwarz, Elias Schwarz, Hans Escher...
Tür: Dram, Gerilim
Süre: 99 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

4-Cloverfield Yolu No:10

Yapımcılığını J.J. Abrams'ın üstlendiği Cloverfield Yolu No:10 filmi; hayatını kurtardığını iddia eden bir adamın evinde gözlerini açan genç bir kadının gizem dolu macerasını konu ediniyor.

Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2016
Yönetmen: Dan Trachtenberg
Oyuncular: Mary Elizabeth Winstead, John Goodman, John Gallagher Jr., Mat Vairo...
Tür: Dram, Korku, Gizem
Süre: 103 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

5-Suikastçı


Yinniang bir suikastta başarısız olduğu zaman, küçüklüğünden beri eğitmenliğini yapan rahibe ona duygusal zaaflarından kurtulup çelik gibi keskinleşmesi için zor bir görev verir: Hem kuzeni olan hem de beşik kertmesi Ti’an Jian’ı öldürmek için doğduğu topraklara gönderilir. Genç kadın 13 yıl sonra ailesiyle, anılarıyla ve uzun yıllar bastırdığı duygularıyla yüzleşmek zorunda kalır. Rahibenin kölesine dönüşen Yinniang’ın iki seçeneği vardır: Ya sevdiği adamı feda edecektir ya da erdemli suikastçıların kutsal yolundan sonsuza dek sapacaktır.

Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2016

Yönetmen: Hou Hsiao-Hsien
Oyuncular: Shu Qi, Chang Chen, Yun Zhou, Ching-Tien Juan...
Tür: Aksiyon
Süre: 105 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız. 

6-Kor

Kocası Cemal yaşadığı çöküşün ardından, bir iş için gittiği Romanya'da tutuklanınca, acilen ameliyat olması gereken hasta çocuğuyla bir başına kalan Emine, elişi aldığı atölyede kocasının eski patronu Ziya ile karşılaşır. Ziya bir zamanlar çok hoşlandığı kadının ve çocuğunun durumunu öğrenince kayıtsız kalmaz. Cemal aylar sonra İstanbul'a döndüğünde, Emine konfeksiyon atölyesinde çalışmaktadır ve çocuğu sağlıklıdır. Ancak, tesadüfen bulduğu hastane faturası, Ziya'nın çocuğunu ameliyat ettirdiğini öğrenmesine ve Emine'nin bunu gizlediğinin ortaya çıkmasına neden olur. Başına gelenlerden zaten Ziya'yı sorumlu tutan ve Emine'yi deli gibi kıskanan Cemal, altında başka korkular taşıdığı bu durumla yüzleşmeyi mi yoksa görmezden gelmeyi mi seçecektir?

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016
Yönetmen: Zeki Demirkubuz
Oyuncular: Aslıhan Gürbüz, Taner Birsel, Caner Cindoruk, Çağlar Çorumlu...
Tür: Dram
Süre: 145 dakika
Filmin fragmanını henüz yayınlanmamıştır.


7-Avcı: Kış Savaşı

Sezonun yüksek bütçeli ve dev kadrolu filmlerinden Avcı: Kış Savaşı; , gücünü kaybeden kardeşi Ravenna'yı diriltmek için sihirli aynanın peşine düşen Buz Kraliçesi ile bir diğer avcı Sara'nın mücadelesini konu ediniyor.

Vizyon Tarihi: 22 Nisan 2016
Yönetmen: Cedric Nicolas-Troyan
Oyuncular: Chris Hemsworth, Charlize Theron, Emily Blunt, Jessica Chastain...
Tür: Fantastik, Macera
Süre: 114 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.


8-Yemekteydik ve Karar Verdim


Rıza Gülsoy ve ailesi için de sayısız fırtına habercisi vardır. Kurban Bayramı’nda Gülsoy’ların yazlık evinde bir araya gelenler, Rıza’nın çocukları, torunları, kardeşi ve ailenin içinde herkes kadar yer edinmiş olan ahbaplarının oğludur. Mazide kalan tatlı anılar paylaşılır, bayramın gerekleri yerine getirilir, yemekler yenir, danslar edilir. Rıza’nın torunlarından birinin kaybolmasıyla korku dolu anlar başlar. Başına kötü bir şey gelmiş olacağı fikri her karakterin etrafında kara bir karga gibi dolanır. 

Vizyon Tarihi: 15 Nisan 2016
Yönetmen: Görkem Yeltan
Oyuncular: Arzu Okay, Mehmet Güreli, Sema Poyraz, Ayçıl Yeltan...
Tür: Dram
Süre: 84 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

9-Deliormanlı

Murat Şeker'in yönetmenliğini üstlendiği Deliormanlı filmi; Avrupa şampiyonluğu olan milli bir boksörün, Savaş Türkyılmaz'ın, ringlere geri dönüş hikayesine odaklanıyor. Annesinin rahatsızlığı sebebiyle iyice artan masrafları ancak ringe dönerek ödeyebileceğini bilen Savaş, bu sırada kendisiyle röportaj yapmak isteyen Hülya Yiğit ile tanışır ve olaylar gelişir.

Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2016
Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Gürkan Uygun, Danny Williams...
Tür: Aksiyon, Dram
Süre: 100 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

10-Kartal Eddie

Dexter Fletcher'ın yönetmenliğini üstlendiği Kartal Eddie filmi; İngiltere tarihindeki en ünlü kayak atlamacı olan Michael Edwards'ın başarıya giden yolda yaşadıklarını konu ediniyor. 

Vizyon Tarihi: 1 Nisan 2016
Yönetmen: Dexter Fletcher
Oyuncular: Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken, Keith Allen...
Tür: Biyografi, Dram, Komedi
Süre: 106 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız.

11-Ölüm Emri

Gavin Hood'un yönetmenliğini üstlendiği Ölüm Emri filmi; Nairobi'li teröristlerin yerini bulmak için düzenlenen askeri operasyonu konu ediyor.

Vizyon Tarihi: 8 Nisan 2016
Yönetmen: Gavin Hood
Oyuncular: Aaron Paul, Helen Mirren, Iain Glen, Alan Rickman...
Tür: Gerilim
Süre: 102 dakika
Filmin fragmanını izlemek için tıklayınız. 

Burak Sakar / @skytcrol




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder