5 Mart 2016 Cumartesi

KAÇMA BİRADER'İ İZLEMEK İÇİN 7 SEBEP

Sinema seyircisi -haklı olarak- vizyonda bir film izlemek için sebepler arar. Böylesine yerli komedi açısından zengin bir vizyon haftasında hangisinin kaliteli olduğunu seçebilmek de ayrı bir dert olacağı için gittim, gördüm ve sizler için vizyonun en iyi yerli komedisi Kaçma Birader'e gitmek için 7 sebep yazdım, keyifli okumalar.


Kaliteli ve üzerinde çalışılmış senaryosu

Bir komedi filminde ilk aranan özelliklerden biri de elbet senaryodur. Oyunculuklar, yönetim ve diğer unsurlar ne kadar iyi olursa olsun, senaryonun kaliteli olmadığı bir komedi, seyirciden pek geçerli not alamaz. Bunun farkında olan Kaman Kardeşlerin de üzerinde en çok durduğu nokta senaryo olmuş. Birkaç kelime esprisi dışında film her güldürme girişiminde başarılı sonuç alıyor. Eksiği yok, fazlası var.

Usta oyuncular

Artık 'usta oyuncu' sıfatını hak eden iki oyuncu, Zafer Algöz ve Melek Baykal'ı kadrosunda barındıran Kaçma Birader, performans olarak da her iki oyuncudan da en iyi verimi alıyor. Kendisini ilk kez bir sinema filminde izlediğimiz Baykal, tam da aradığı rolü bulmuş.

Yozgat samimiyeti

Yozgatlı Kolçak ailesinin, Taksim'le imtihanını başarılı bir şekilde seyirciye aktaran film ayrıca yer yer Yozgat insanının samimiyetini de seyirciye sunuyor. Otobüste evlenme sahnesinde seyir zevkini arttıran filmin en büyük avantajlarından biri de içerisinde Yozgat samimiyetini barındırması.

Sürpriz isimler

'Taksim'de ünlü görme' merasimi için, Esma-Halil çifti üzerinden, Funda Arar ve Teoman'ı konuk eden filmin ayrıca Ayhan Sicimoğlu ve İnanç Konukçu gibi sürprizleri de var. Her dört isim de çok başarılı performans sergiliyor.

Alina Boz'un etkileyici sesi

Daha önce sesinden pek şarkı dinlemediğimiz Alina Boz, bu sefer rolü gereği bir şarkı söylüyor ve hakkını da veriyor. En az oyunculuğu kadar sesinin de iyi olduğunu kavradığımız Alina Boz'un bu performansını kaçırmamak gerek.

Şişe Kadir 

Oynadığı her rolün üstesinden gelen, benim en beğendiğim oyuncuların başında gelen Necip Memilli; üstesinden kalkılması zor bir rol olan Şişe Kadir'i olabilecek en iyi şekilde seyirciye yansıtıyor. Epey ilginç bir karakter olan Şişe Kadir'i de kaçırmamak gerek..

ve elbette absürt dili

Kardeş Payı dizisinde seyirciyi kahkahalara boğan sahnelerde imzası bulunan Kaman Kardeşlerin, hikayeyi absürt bir dille ele alması ve bu sayede geliştirdikleri birçok olay kahkaha içeriyor.

Velhasıl kelam, bu haftasonu vizyondaki yerli filmler arasından Kaçma Birader ayrı bir yere sahip, ilk tercih olabilecek potansiyelde.


Burak Sakar / @skytcrol





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder