3 Mayıs 2015 Pazar

20.LONDRA TÜRK FİLMLERİ FESTİVALİ: 5 ÖNERİ!

1-Beş Şehir(Five Cities)

NG4N filminin galası dışında, festivaldeki açılışı yapacak olan Beş Şehir filmi, yönetmen Onur Ünlü'nün üst düzey başarı içeren filmlerinden birisi...
5 farklı karakter açısından izlediğimiz filmin görüntü yönetiminde -ödüllü- Eyüp Boz'un olması, başrollerde yer alan Ahmet Rıfat Şungar, Beste Bereket ve Bülent Emin Yarar'ın da rolü iyi üstlenmesiyle birlikte, filmin seyir zevki daha da yukarı taşınıyor.
Vermek istediği mesajlar ve bazı atıflarıyla birlikte Beş Şehir, festival programında kaçırılmaması gereken filmlerden birisi...

Gösterim Tarihleri: 8 Mayıs 2015-14:15-Rio Cinema Dalston / 12 Mayıs 2015-14:00-Rio Cinema Dalston
Fragmanı izlemek için tıklayınız. 

                                       
2-Gözümün Nuru(Eye Am)

İlk gösterimini 8 Mayıs'ta yapacak olan Gözümün Nuru filmi, iki yönetmenin(ayrıca aynı yönetmenler filmin oyuncuları) ortak çalışması. Daha önce Orada filmiyle pek çıkış yakalayamayan Melik Saraçoğlu ve Hakkı Kurtuluş, Gözümün Nuru filmiyle aradıkları çıkışı yakalama yolunda büyük bir adım atıyorlar.
Tüm hayatını film çekme ümidi üzerine kurmuş olan bir genç olan M.'nin geçirdiği ameliyat(lar) sonrası 40 gün boyunca yüzükoyun olarak, gözü bandajlı halde yattığı sırada 'film çekme' konusundaki sıradışı düşüncelerini seyirciye yansıtan Gözümün Nuru, festivalde pas geçilmemesi gereken filmlerden.

Gösterim Tarihleri: 8 Mayıs 2015-16:30-Rio Cinema Dalston / 17 Mayıs 2015-20:30-Odeon Panton Street
Fragmanı izlemek için tıklayınız.

 
3-Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış(Rimo and Zimo Peace in Town)

Biraz daha festival animasyonuna yatkınlığından dolayı ülkemizde gişe konusunda hayal kırıklığı yaşayan Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış filmi, iki farklı yerde, Rimo ve Zimo kasabasında, geçen, içerisinde bolca eğlenceli sahne barındıran, kaliteli bir ilk film.
Birbirinden nefret eden iki kasaba halkının Minnik ve Bızdık sayesinde barışma süreçlerini başarılı bir şekilde işleyen filmin seslendirme kadrosunda ise Yekta Kopan, Janset Parçal gibi seslendirme konusunda başarılı olan isimler bulunuyor.

Gösterim Tarihi: 9 Mayıs 2015-13:45-Rio Cinema Dalston 
Fragmanı izlemek için tıklayınız. 

 
4-İtirazım Var(Let's Sin)

Geçtiğimiz yıl izlediğim en iyi filmlerden birisi olan İtirazım Var, -şüphesiz ki- ülkemizde bir türlü başarıyı tutturamayan polisiye türünün örnekleri arasında girecek cinsten...
Zamanında antropolojiyle ilgilenmiş, eski boksör olan imam Selman Bulut'un cinayeti çözme sırasında yaşadığı anları izlediğimiz filmin, yönetmenliğini ise Onur Ünlü üstleniyor.
Serkan Keskin'in ''muhteşem'' performansıyla adından sıkça söz ettirdiği İtirazım Var, festivalde mutlaka izlenmesi gereken filmlerden.

Gösterim Tarihi: 9 Mayıs 2015-20:45-Rio Cinema Dalston
Fragmanı izlemek için tıklayınız. 

5-Balık(Fish)

Başarılı oyuncu Bülent İnal'ın, başrolü Sanem Çelik ile paylaştığı Balık filmi; balıkçılık yaparak geçinen bir ailenin öyküsünü konu ediniyor. 
Küçük kızı ölümcül hastalığa yakalanan Kaya, kızının iyileşmesi için dünyaya, ailesine ve doğaya zarar verecek şeyler yapacaktır...
Derviş Zaim'in yazıp-yönettiği film, festivalin kaliteli dram filmlerinin arasında  yer alıyor...

Gösterim Tarihi: 11 Mayıs 2015-21:00-Rio Cinema Dalston / 13 Mayıs 2015-16:15-Rio Cinema Dalston
Fragmanı izlemek için tıklayınız.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder